Ο ΣΕΦ

Έκτορας Μποτρίνι

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα.
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

Το 2006 ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui. Το 2009 επιστρέφει και πάλι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση, δίπλα στον Martin Berasategui.
Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.

Φιλοσοφία Κουζίνας

Η μαγειρική για τον Έκτορα Μποτρίνι, δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες δυνατόν πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του. Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.

Τηλεόραση

Πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Εφιάλτης στην κουζίνα», στον Alpha.
Συμμετείχε, σε ρόλο κριτή, στο τηλεπαιχνίδι του ANT1 «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Συμπαρουσίασε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου την τηλεοπτική εκπομπή “My Way” ένα οδοιπορικό με βέσπα, στην Ελλάδα της γεύσης.
Η νέα του συνεργασία με την τηλεόραση του ANT1 είναι το «Hell’s Kitchen», όπου είναι ο σεφ-πρωταγωνιστής ενός εστιατορίου, όπου 20 φιλόδοξοι, επιλεγμένοι, μάγειρες (10 γυναίκες και 10 άνδρες), καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητες και τις αντοχές τους, μέσα από μία σειρά ομαδικών αρχικά και στη συνέχεια ατομικών διαδικασιών, σε συνθήκες κανονικού εστιατορίου. Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τις σκληρές δοκιμασίες αλλά κυρίως καλούνται να κερδίσουν τις εντυπώσεις των «πελατών» και του Έκτορα Μποτρίνι αλλά και να αντιμετωπίσουν την «χωρίς οίκτο» κριτική του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξένες Γλώσσες & Χόμπι

Μιλάει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Αγαπάει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες και να ανταλλάσσει μαγειρικές απόψεις με σεφ από όλον τον κόσμο. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον περνάει στη θάλασσα γιατί του αρέσουν οι καταδύσεις, το κολύμπι και το ψάρεμα.

Consulting από τον Έκτορα Μποτρίνι

Το Ettore Botrini’s Group αναλαμβάνει, συμβουλευτικά, να αναβαθμίσει ή να εκσυγχρονίσει το εστιατόριο σας, μαγειρικά, αλλά και να βελτιώσει την παραγωγικότητα του προσωπικού σας και την οικονομική σας αποδοτικότητα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ